Promenadeconcert 2022 impressies

 Promenadeconcert 2022

Foto's © Regi Serluppens

 

 

Na 3 jaar kon eindelijk het Promenadeconcert terug plaatsvinden op 11 november j.l. in de Blauwe Zaal van deSingel. Bij onze naaste buren in de Antwerp Expo was er geen boekenbeurs om in de boeken te snuisteren maar een paar meter verder kon wel de muziek in alle toonaarden zegevieren. De namiddag werd een mooi palet van uitgekozen muziekstukken. En… zoals dichter Heinrich Heine ooit schreef: ‘Als woorden tekort schieten, begint de muziek’ zo ook was deze wapenstilstandsdag er eentje waar heel wat knappe werken te horen waren door de Concertband o.l.v. Erik Mast.


Philip Glass, José Alberto Pina, James Horner, Aaron Copland, Dirk Brossé Erik Mast, Elton John en Hans Zimmer… deden een componisten-palet open om bij weg te dromen bij de interpretatie door onze muzikanten. Noten die je stil lieten worden door hun ongelooflijke schoonheid en waarbij het publiek zelf de beelden kon bedenken.


Deze hernieuwde uitgave van het Promenadeconcert verdiende zeker toch meer toeschouwers maar hopelijk zijn dan de afwezigen van november wel present in mei bij het Primaveraconcert om dan te zorgen voor een bomvolle zaal.


Dat verdienen onze muzikanten met al hun onverdroten inzet zeker dubbel en dik.
Ik wil eindigen met deze woorden ter ere van de Scheldezonen:


Een namiddag op muziek getoonzet
vol ritmiek
dynamiek
gecomponeerd met muzikaliteit
bezieling
ontroering
vol muzikale klanken
muzisch te omarmen
als een geliefde vol akkoorden
met hemelse klanken uit instrumenten
universele taal
te verstaan door elke muziekliefhebber
in harmonie bijeengehouden
door een Concertband
die weet hoe muziek
moet klinken als echte kunst


Raymond De Bruyne

DSC 7799L HDDSC 7801L HDDSC 7803L HD

Agenda

Tickets "Musical Songbook"

Bestel hier je tickets